HUEN

Taxszövetség - Taxi expo

Rólunk

Magyarországon 2017. november 14-én Budapesten szervezte az első Taxi-Expot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata (BKIK) hagyományteremtő szándékkal. Az eseménysorozat szervezésében szakmai partnerként az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) közreműködik. A Taxi-Expo célja hogy összehozza a személyfuvarozásban érdekelt feleket, akik legalább évente egyszer egy helyen jutnak hozzá különböző szakmai előadások révén a taxis ágazatot érintő aktuális és jövőbeni tudnivalókhoz.

A kiállítás lehetőséget teremt a gyártóknak, hogy közvetlen visszajelzéseket kapjanak új kínálatuk kialakításához.

A Kölni Europäischen Taximesse nemzetközi kiállítás mintájára szervezzük a rendezvényt, közös platformra hozva a résztvevő vállalkozókat, a hazai gépjármű importőröket, továbbá a személytaxi vállalkozáshoz szükséges kiegészítő tartozékok forgalmazóit.

2017-ben valamint 2018-ban a Hungexpo területén tartottuk a rendezvényt.

2019-ben a Vasúttörténeti Park ad helyet az eseménynek, melyet idén egy családi nappá bővítünk, lehetőséget adva arra hogy minél többen kilátogassanak a kiállításra, ahol gyermekprogramokat is szervezünk.

A BKIK és az OTSZ évek óta tartó szoros szakmai együttműködésének köszönhetően rendszeres fórumokat és szakmai találkozókat szervez a közlekedésszervezőkkel, önkormányzatokkal valamint a hatóságokkal. Ezeknek a rendezvényeknek egyik célja a párbeszéd kialakítása mely segíti a budapesti több, mint 6500 taxis és személyfuvarozó vállalkozó tevékenységét. A szervezők a már korábban (2017., 2018. Taxi-Expo) megrendezett események kapcsán a látogatóktól sok pozitív visszajelzést kaptak arra vonatkozóan hogy szükség van egy ilyen nagy szabású találkozó létrehozására.